Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Oprichten
 • Statutenwijziging
 • Aandelenoverdracht
 • FAQ
 • Heeft u een bv of een nv en wilt u aandelen overdragen? Dan moet u langs de notaris om een notariële aandelenakte te laten opstellen.

  Voorafgaand aan het opstellen van een akte waarin het overdragen van de aandelen kenbaar wordt gemaakt, gaat de notaris na of u daadwerkelijk de eigenaar bent van de aandelen en op welke wijze u deze heeft verkregen. Daarnaast zoekt de notaris uit of het besluit tot verkoop rechtsgeldig is genomen. Verder staat in de notariële aandelenakte onder meer vermeld:

  Wanneer de directie van de vennootschap de wens om aandelen over te dragen erkent is de overdracht compleet. Zonder erkenning van de aandelenoverdracht heeft de nieuwe eigenaar geen stemrecht en geen recht op dividend. Belangrijk dus dat dit gebeurt. Na de overdracht dienen de aandelen bijschreven te worden bij de nieuwe eigenaar en als zodanig in het aandeelhoudersregister te worden opgenomen.

  Via deze website vindt u snel en eenvoudig de beste notaris bij u in de buurt. Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend offertes aan!