Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Oprichten
 • Statutenwijziging
 • Aandelenoverdracht
 • FAQ
 • Het oprichten van een eigen bedrijf is spannend. Voor uzelf beginnen betekent meer vrijheid maar brengt ook meer verantwoordelijkheden met zich mee. Om een goede start te maken is niet alleen een goed bedrijfsplan essentieel: het begint allemaal met het maken van keuzes.

  Welke bedrijfsvorm past het best bij u? Een notaris heeft gedegen kennis van de juridische en fiscale aspecten die bij het oprichten van een eigen bedrijf, vereniging of stichting aan bod komen, en voorziet een notaris u graag van advies op maat. Door slimme keuzes te maken als het gaat om latere verkoop van uw bedrijf, overdracht of belastingen, valt er enorm veel voordeel te behalen. Met behulp van een notaris staat niets een goede start van uw eigen bedrijf in de weg!

  Welke ondernemingsvorm u kiest is afhankelijk van de werkzaamheden die u gaat verrichten. Bij sommige ondernemingen kunt u een keuze maken uit verschillende vormen, die ieder hun eigen regels en wetten kennen. Bent u de enige ondernemer dan ligt het oprichten van een eenmanszaak misschien meer voor de hand dan het opzetten van een bv of vof waarbij vaak meerdere compagnons betrokken zijn. De belangrijkste verschillen tussen een bv, vof of eenmanszaak komen uiteindelijk neer op fiscale aspecten en in hoeverre u uw aansprakelijkheidsrisico op u wilt nemen.

  Bent u getrouwd of woont u samen? Een notaris vertelt u graag hoe u uw partner het best kunt beschermen tegen uw ondernemersrisico’s. Via deze website vindt u snel en eenvoudig de beste notaris bij u in de buurt. Vraag vandaag nog geheel gratis vrijblijvend offertes aan!.