Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Huis & Hypotheek
 • Trouwen & Samenwonen
 • Erven & Schenken
 • Bedrijven & Organisaties
 • Begrippenlijst Huis & Hypotheek

  Akte van verdeling

  In een huwelijk delen geliefden niet alleen hun leven met elkaar maar vaak ook hun bezit. Is uw huwelijk gestrand of wilt u kiezen voor een andere samenlevingsvorm? Dan is het verstandig een akte van verdeling op te laten stellen door de notaris. Met behulp van dit document worden gemeenschappelijke goederen op juiste wijze tussen u en uw ex-partner verdeeld.

  Hypotheekakte

  Het kopen van een huis is een flinke investering. Om de aanschaf van een huis mogelijk te maken doen veel mensen een beroep op hun bank om de financiering rond te krijgen. De geldlening die hierbij wordt afgegeven noemen we ook wel een hypotheek. Het document waarin vermeld staat wie geld leent en wie de lening verschaft noemen we een hypotheekakte.

  Koopcontract

  In het koopcontract staan alle voorwaarden en afspraken vermeld die op de woning(ver)koop van toepassing zijn.

  Leveringsakte

  Op het moment dat een woning over gaat naar een nieuwe eigenaar, dient er een leveringsakte te worden opgesteld door een notaris. Hiermee gaat het eigendom van de woning officieel over van verkoper naar koper.

  Huurcontract

  In een huurcontract staan de afspraken die de huurder en de verhuurder in het begin van de huurperiode met elkaar hebben gemaakt, vermeld.

begrippenlijst - huis en hypotheek