Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Schenkingsakte
 • Testament
 • Verklaring van Erfrecht
 • Notariële volmacht
 • Voogdij
 • FAQ
 • Denkt u erover na om te schenken? Uw bezit te delen met uw kinderen, kleinkinderen of bijvoorbeeld een goed doel? Het opstellen van een schenkingsakte is dan een verstandige keuze. Hiermee legt u uw schenking nauwkeurig vast zodat het schenken precies zo verloopt als u wenst.

  Voordat u over gaat tot schenken, is het belangrijk dat u een goede analyse maakt van uw eigen situatie. Zijn er in de toekomst hoge kosten die al vast staan? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inkopen van zorg of een extraatje voor uw oude dag. Bent u van plan te schenken aan uw kinderen dan is het ook goed uzelf te verdiepen in de situatie waarin zij zich bevinden. Misschien heeft een van uw kinderen uw geld minder hard nodig dan de anderen, of ontvangt een van uw kinderen een uitkering. In dat geval kan een schenking tot gevolg hebben dat de uitkering wordt gekort. Zaken om rekening mee te houden om uw schenking zo goed mogelijk te vast te laten leggen.

  Afhankelijk van de relatie die u heeft met de persoon waar u aan wilt schenken kunt u een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Voor kinderen en pleegkinderen is dit bedrag vastgesteld op € 5.141 per kind (2013). Heeft u kinderen in de leeftijd 18-40 jaar die u wilt ondersteunen in studiekosten of kosten van een eigen woning? Dan kunt u een eenmalig een belastingvrije schenking doen van € 51.407,-

  Een notaris voorziet u graag van advies hoe u uw vermogen het beste kunt overdragen en helpt u bij het opstellen van een schenkingsakte. Vraag via deze website snel en eenvoudig meerdere offertes aan van notarissen bij u in de buurt. Zo selecteert u eenvoudig de beste notaris!