Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Schenkingsakte
 • Testament

  Tweetrapstestament

  Bij het overlijden van uw partner bent u als langstlevende verschuldigd om erfbelasting te betalen over het bezit dat uw partner nalaat. Vaak een aardig geldbedrag dat u of uw gezin niet direct voor handen heeft. Heeft u bijvoorbeeld een groot deel van uw bezit geïnvesteerd in uw woning, dan kan het zomaar zijn dat u niet in staat bent de door uw verschuldigde erfbelasting te betalen. Het laten opstellen van een tweetrapstestament door een notaris biedt dan een oplossing.

  Heeft u een tweetrapstestament laten opstellen dan is de langstlevende partner de eerste erfgenaam. Dit is aantrekkelijk: als langstlevende hoeft u over de eerste €600.000 geen erfbelasting af te dragen. Pas op moment van overlijden van de langstlevende echtgenoot wordt er om erfbelasting gevraagd over het geld dat voor de kinderen is overgebleven. Omdat er erfbelasting betaalt dient te worden over het totale bezit van beide overleden ouders kan dit bedrag relatief hoog uitvallen.

  Of het verstandig is om een tweetrapstestament op te laten stellen verschilt per situatie. Laat u daarom altijd adviseren door een notaris. Selecteer eenvoudig en snel de beste notaris bij u in de regio door offertes aan te vragen via deze website.

  Gerelateerde zoekvragen

 • Verklaring van Erfrecht
 • Notariële volmacht
 • Voogdij
 • FAQ

tweetrapstestament