Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Schenkingsakte
 • Testament
 • Verklaring van Erfrecht
 • Notariële volmacht
 • Voogdij
 • FAQ
 • Wanneer gezag over een minderjarig kind door iemand anders dan de ouders wordt uitgeoefend, spreken we van voogdij. Voogdij kan door de ouders middels een notariële akte of testament worden toegekend. Ook een rechter is bevoegd een voogd aan te wijzen.

  U kunt er voor kiezen om samen met uw partner in een testament of notariële akte te laten vastleggen wie u als voogd aanwijst van uw minderjarige kinderen. Mocht u beiden iets overkomen waardoor u de zorg voor uw kinderen niet meer op u kunt nemen dan weet u dat ze in goede handen zijn. U kunt de voogdij over u kind al vastleggen voordat het is geboren.

  U kunt niet iedereen aanwijzen als voogd. De persoon die u de opvoeding van uw kinderen wilt toewijzen moet meerderjarig zijn, geestelijk gezond en mag niet onder curatele staan. Overigens is een voogd niet verplicht de toegewezen voogdij te aanvaarden. Dan is het benoemen van een tweede voogd verstandig. Het benoemen van gezamenlijke voogdij behoort ook tot de mogelijkheden.

  Het benoemen van een voogd is niet altijd afdoende om uw gezin optimaal verzorgd achter te laten. Dit verschilt per situatie en is onder meer afhankelijk van de vraag of u gehuwd bent of niet en een testament heeft laten opstellen. Raadpleeg een notaris voor meer informatie. Vraag via deze website eenvoudig offertes aan van notarissen bij u in de regio. Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en verplicht u tot niets.