Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Huis & Hypotheek
 • Trouwen & Samenwonen
 • Erven & Schenken
 • Bedrijven & Organisaties
 • FAQ Erven & Schenken

  Hoe kan ik mijn nalatenschap zo goed mogelijk regelen?

  U kunt een groot gedeelte van uw nalatenschap regelen door een testament te laten opstellen. In een testament geeft u aan wie uw erfgenamen zijn en hoeveel uw erfgenamen erven. Kiest u ervoor om geen testament te laten opstellen dan wordt volgens de wet bepaald hoe uw nalatenschap over uw erfgenamen wordt verdeeld. Het opstellen van een testament biedt u dus de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de verdeling van uw nalatenschap na uw overlijden.

  Wanneer eindigt een voogdijregeling?

  Op het moment dat het kind waarover u de voogdij heeft 18 jaar wordt of eerder trouwt, eindigt de regeling. Mocht de voogd komen te overlijden dan benoemt de rechter een nieuwe voogd.

  Ik heb een testament laten opstellen. Hoe weten mijn erfgenamen bij welke notaris ik deze heb laten opstellen wanneer ik kom te overlijden?

  Wanneer een notaris een testament heeft opgesteld is de notaris verplicht dit te melden bij het Centraal Testamenten Register. De inhoud van het testament is niet vrij toegankelijk. Wel kunnen nabestaanden probleemloos bij het Centraal Testamenten Register navragen of er een testament is opgesteld en welke notaris beschikt over de akte.

FAQ Erven & Schenken