Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

 • Koopcontract
 • Hypotheekakte
 • Leveringsakte
 • Huurcontract
 • Akte van verdeling
 • FAQ

  In een huwelijk delen geliefden niet alleen hun leven met elkaar maar vaak ook hun bezit. Is uw huwelijk gestrand of wilt u kiezen voor een andere samenlevingsvorm? Dan is het verstandig een akte van verdeling op te laten stellen door de notaris. Met behulp van dit document worden gemeenschappelijke goederen op juiste wijze tussen u en uw ex-partner verdeeld.

  Het verdelen van gemeenschappelijke goederen zoals meubels of beslissen wie de huisdieren of de auto meekrijgt gaat de meeste ex-partners goed af. Anders wordt het wanneer bijvoorbeeld besloten dient te worden wie de eigenaar van het huis wordt dat u samen heeft gekocht. Dan is het opstellen van een akte van verdeling door een notaris noodzakelijk. Ook wanneer u in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest, of in de huwelijkse voorwaarden stond vermeld dat de woning gemeenschappelijk bezit is, dient een akte van verdeling te worden opgesteld.

  Een notaris controleert de eigendomsrechten van u en uw ex-partner en noteert aan wie de woning wordt toebedeeld. Na ondertekening van de akte wordt deze ingeschreven bij het kadaster.

  Hebben zowel u als uw ex-partner niet de wens de gezamenlijke woning te houden? Dan kan direct tot verkoop worden overgegaan zonder dat een verdeling plaatsvindt middels een akte. Wanneer de website verkocht is kunt u zelf de opbrengst tussen uzelf en uw ex-partner verdelen.

  Via deze website vindt u snel en eenvoudig een notaris bij u in de buurt. Vraag vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend offertes aan!.