Selecteer gewenste dienst

Uw locatie (Postcode of Plaats)

Huis & Hypotheek

Trouwen & Samenwonen

Erven & Schenken

Bedrijven & Organisaties

Vraag snel, gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere notarissen bij u in de buurt!

  • Huwelijkse Voorwaarden
  • Geregistreerd Partnerschap
  • Samenlevingscontract
  • FAQ

    Wilt u gaan samenwonen met uw partner zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Het opstellen van een samenlevingscontract biedt dan een uitkomst. Hierin legt u de afspraken vast die u samen met uw partner maakt op het gebied van inboedel en financiën. Het opstellen van een samenlevingscontract door een notaris is niet verplicht maar wel verstandig. Zeker wanneer u samen kinderen heeft of de wens heeft deze te krijgen.

    Samenwonen met uw partner is vaak niet alleen gezelliger, maar biedt ook voordeel op het gebied van belastingaftrek (wanneer u van uw partner erft) en partnerpensioen. Bij het opstellen van een samenlevingscontract bespreekt een notaris een aantal belangrijke zaken met u en uw partner waaronder:

    Heeft u samen met uw partner een samenlevingscontract ondertekend? Vanaf dan bent u ook fiscaal partner van elkaar en dient u samen te zijn ingeschreven op hetzelfde woonadres. Vraag via deze website snel en eenvoudig offertes aan van notarissen bij u in de buurt. Het opvragen en vergelijken van offertes is gratis en verplicht u tot niets!